LIVRARE, PLATĂ & RETUR

Pentru a cumpăra produsele comercializate în magazinul nostru, poți alege din următoarele modalități de plată:

1. Plata în sistem ramburs

Vei plăti către curier suma din factură (contravaloarea produselor și, dacă e cazul, taxa de transport). Plata ramburs este disponibilă doar pentru comenzile cu livrare pe teritoriul României.

2. Plata prin card bancar 

Plata se face în mod securizat prin Netopia. Cardurile acceptate sunt Visa și Mastercard.

După alegerea acestei metode de plată, vei fi transferat pe pagina procesatorului de plăți online Netopia pentru a finaliza procesul de comandă.

- Livrările în România se fac prin firmă de curierat rapid. Livrarea este gratuită în România pentru comenzile mai mari de 500 lei.
Costul transportului este de 19 lei pentru expedierile în localitățile aflate în aria de acoperire a firmei de curierat rapid.

Pentru localitățile pentru care firma de curierat percepe taxa pentru kilometri suplimentari, costul transportului se ajustează ținând cont de această taxă. În acest caz, te vom contacta telefonic pentru confirmare.

- Livrările în afara României se fac prin serviciul DPD/GLS și durează 3-5 zile din momentul expedierii coletului. 

Taxele de livrare sunt următoarele:

  • 50 RON (10 EUR) - Bulgaria, Grecia, Ungaria
  • 150 RON (30 EUR) - Austria, Belgia, Danemarca, Franța, Italia, Spania, Olanda
  • 200 RON (40 EUR) - Finlanda, Portugalia, Suedia

Pentru bijuteriile personalizate în funcție de data nașterii, vă reamintim că acestea sunt gata de livrare în termen de maxim 5 zile lucrătoare după plasarea comenzii dvs.

 

POLITICA DE RETUR

 

Ne dorim să fii mulțumită de bijuteriile LOVE AND STARS JEWELS și serviciile oferite. De aceea, dacă nu ești încântată de bijuteriile cumpărate, le poți returna în termen de 14 zile calendaristice de la data primirii lor prin intermediul unei firme de curierat rapid la următoarea adresă: 

LOVELY STARS SRL

Str. Srg. Maj. Nedeleanu Ion nr. 13, bl. V22, sc. 2, ap. 46, sector 5, Bucuresti

Persoană de contact: Teodora Petrescu

Nr. telefon: +40747570274

Acceptăm doar produse care sunt în starea și ambalajul lor original (săculețul este considerat ambalajul original) , având toate accesoriile primite (pungă, săculeți, certificate etc.), împreună cu eventualele bonusuri, cadouri sau alte elemente care au însoțit produsul. Produsul este necesar să NU prezinte urme de uzură sau purtare.

Produsele personalizate, realizate după specificațiile clientului și aprobate în prealabil de acesta NU pot fi returnate.

Odată ajuns produsul înapoi la noi, în starea inițială în care ți l-am trimis, nefolosit și cu toate accesoriile aferente și după verificarea acestuia, în maximum 5 zile lucrătoare îți vom returna în contul bancar indicat de către tine suma plătită pentru produsul returnat.

Costul expedierii returului este în sarcina clientului. NU acceptăm pachetele cu ramburs. NU ridicăm pachete trimise prin intermediul Poștei Române.

Pentru a putea gestiona mai ușor returul, te rugăm să ne anunți în scris, pe mail, privind decizia ta de a returna un produs. Te rugăm să ne scrii pe loveandstarsjewels@yahoo.com, iar la subietul mesajului să precizezi RETUR și numele tau tău / SCHIMB și numele tău, după caz. În mesaj te rugăm să scrii datele tale de identificare de pe site, numărul de telefon la care te putem contacta și adresa de livrare la care a fost comandat produsul, precum și numărul de cont bancar în care dorești să îți returnăm banii.

Te rugam să verifici cu atenție produsul înainte de a-l cumpăra. Încercăm să specificăm cât mai multe detalii pentru a-ți fi de ajutor în luarea deciziei de a cumpăra. Dacă ai nelămuriri sau întrebări nu ezita să ne contactezi prin email sau telefonic înainte de a plasa comanda.

Nu suntem răspunzători pentru coletele primite în stare deteriorată datorită proastei manipulări din partea firmelor de coletărie cu care colaborăm.

Pentru orice întrebări legate de livrări, schimburi și retururi ne poți contacta la adresa de email loveandstarsjewels@yahoo.com.