An Nou, Culoare nouă: Very Peri

An Nou, Culoare nouă: Very Peri

Începem 2022 cu culoarea anului propusă de Institutul Pantone: Very Peri. Așa cum poți observa, este vorba de o nuanță de violet, despre care faimosul institut afirmă că este menită să "ne ajute să îmbrățișăm acest peisaj modificat de posibilități, deschizându-ne către o nouă viziune pe măsură ce rescriem vieți."

Culoarea anului 2022 Love and Stars Jewels

Istoric, violetul a fost folosit de familiile regale, fețele bisericești și oamenii foarte înstăriți. Este asociat cu luxul din cauza costurilor foarte mari de producere a pigmentului natural (pentru 1 gram de culoare erau necesari aproximativ 12000 de melci marini). Pigmentul artificial a fost descoperit accidental în 1856 (cercetătorul căuta să descopere un medicament antimalarie) și astfel, a devenit o culoare accesibilă publicului larg.

Efectele psihologice ale culorii violet

Este culoarea asociată cu spiritualitatea, adevărul absolut, reflecția și meditația. De asemenea, este culoarea chakrei 7 Coroană - Sahasrara, sursa de înțelepciune, conexiunea spirituală cu Universul, conștiința de sine.

Este o culoare utilă atunci când vrei să îți sporești concentrarea, reflecția, găsirea unor răspunsuri adevărate. Dacă te știi perfecționistă, "cu capul în nori" sau prea intorspectivă, folosește violetul în doze reduse.

Asocieri de culori

Bineînțeles că acestei nuanțe de violet îi poți alătura o culoare neutră - de la albul care o va face să strălucească, tonurile de gri sau bej, care să o tempereze, până la nuanțe de bleumarin, care îi vor aduce profunzime și îi vor spori noblețea.

O altă opțiune poate fi un look monocrom, cu violetul declinat în diferite texturi. Acesta îți este util mai ales când vrei să obții un efect vizual de subțiere și alungire a siluetei.

Menționăm că nuanțele de violet din outfit-urile și paletele următoare sunt variații de violet (nu exact Very Peri). Ți le prezentăm pentru a-ți fi utile în diversificarea alegerilor.

Paletă culori Design Seeds

Sursă foto Design Seeds

În afară de acestea, poți alege variate nuanțe de roz, pentru un look diafan atunci când culorile sunt fanate sau vesel, dacă acestea sunt intense.

Inspirație outfituri culoarea anului 2022 Veri Peri Love and Stars Jewels

Sursă foto Pinterest

Paletă culori Design Seeds

Sursă foto Design Seeds

Un stil proaspăt, vibrant poate fi obținut din alăturarea violetului cu tonuri de verde, pornind de la kaki, trecând prin cele deschise, similare peridotului și ajungând la verde smarald.

Inspirație outfituri culoarea anului 2022 Veri Peri Love and Stars Jewels

Sursă foto Pinterest

Paletă culori Design Seeds

Sursă foto Design Seeds

Asocierea cu turcoaz, albastru petrol sau burgundiu îți vor conferi un aspect prețios.

Inspirație outfituri culoarea anului 2022 Veri Peri Love and Stars Jewels

Sursă foto Pinterest

Sperăm că îți este utilă această introducere în culoarea anului și te așteptăm cu drag pe conturile Social Media sau la adresa loveandstarsjewels@yahoo.com să ne spui părerea ta și dacă există anumite subiecte pe care le dorești abordate pe blogul nostru.

Înapoi la blog