Cum ingrijesti bijuteriile cu perle naturale Love and Stars Jewels

Cum să îți îngrijești bijuteriile cu perle naturale

Cum să îți îngrijești bijuteriile cu perle naturale astfel încât să te bucuri de ele cât mai mult timp? Ce să faci și ce să nu faci cu ele, cum le cureți și cum le depozitezi? Toate răspunsurile la întrebările tale se află aici!

Dacă preferi să afli aceste informații în format video, apasă pe poza de mai jos.

Întreținere bijuterii cu perle

Ce îți recomandăm să eviți:

  • Să aplici direct pe bijuterii sau să le expui la produse cosmetice, cum ar fi machiaj, parfum, cremă de corp, fixativ etc. Pentru a păstra cât mai bine bijuteriile, lasă un interval de timp măcar de câteva minute între aplicarea produselor cosmetice și momentul când îți pui bijuteriile.
  • Să le porți la plajă, saună, băi cu aburi etc., umiditatea crescând riscul de deteriorare al perlelor naturale.
  • Să le expui excesiv la soare și la căldură.
  • Să le păstrezi lângă o sursă de căldură.
  • Să faci curățenie purtând bijuterii cu perle naturale. Întotdeauna există posibilitatea să sară stropi de la substanțele folosite la curățenie și acestea sunt dăunătoare delicatelor perle.
  • Să le depozitezi în pungi de plastic, deoarece chimicalele emise de plastic deteriorează perlele naturale.
  • Să păstrezi mult timp depozitate bijuteriile fără a le purta. Dacă sunt lăsate îndelung timp nepurtate, perlele naturale pot să se îngălbenească și să își piardă din luciu.
  • Să le cureți cu apă sau diverse produse destinate curățării bijuteriilor. Apa afectează celelalte componente incluse în bijuterie, pe când produsele destinate curățării deteriorează chiar perlele.

  Cercei clasici cu perle Love and Stars Jewels

Curățarea bijuteriilor cu perle naturale

Îți recomandăm să îți cureți periodic bijuteriile cu perle naturale pentru a îndepărta urmele de transpirație, produse cosmetice etc. O cârpă uscată din microfibre este ideală pentru a șterge cu mișcări delicate perlele. 

Cum curat bijuterii cu perle naturale Love and Stars Jewels

Depozitarea bijuteriilor cu perle naturale

Bijuteriile cu perle le depozitezi în cutii, suporturi, săculeți destinate special bijuteriilor. 

Colierele care au bază un lanț metalic (precum colierul ONE LOVE sau colierul lung HONEYMOON) poți să le depozitezi pe suporturi verticale precum cele din poza de mai jos.

Depozitare bijuterii cu perle naturale Love and Stars Jewels

Celelalte tipuri de bijuterii cu perle - în special colierele formate din perle naturale și eventual alte pietre semiprețioase - le vei depozita la orizontală, în cutii destinate bijuteriilor, cum sunt cele de mai jos.

Cum sa depozitezi bijuteriile cu perle naturale Love and Stars Jewels

De asemenea, poți folosi liniștită pentru depozitare și cutiile Love and Stars Jewels.

Cutie depozitare bijuterii cu perle Love and Stars Jewels

Precum recomandare de încheiere, îți transmitem să porți frecvent bijuteriile cu perle naturale. Fiind de natură organică, perlele devin din ce în ce mai frumoase pe măsură ce sunt purtate, sporindu-le strălucirea.

Înapoi la blog