Semnificații ale stelei în 6 colțuri

Semnificații ale stelei în 6 colțuri

Simbolurile sunt pretutindeni în jurul nostru... inclusiv în bijuteriile Love and Stars Jewels. Fiind inspirată de anul 2022 (aflat sub influența cifrei 6 la nivel macro), azi vreau să îți prezint câteva informații despre steaua în 6 colțuri.

Simbol Steaua lui David Love and Stars Jewels

Steaua în 6 colțuri este cunoscută precum Steaua / Scutul lui David sau steaua evreiască. Merită să menționez că ea a fost descoperită și în alte culturi, chiar înainte de domnia regelui David din 1000 î.Hr. De exemplu, în anii 3000 î.Hr. poate fi întâlnită în simbolul chakrei inimii (hexagrama încadrată de 12 petale de lotus), la hinduși.
E simbolul cifrei 6 în numerologie. Așa cum am amintit, cifra 6 este cea care în 2022 își exercită influența la nivel global.

Bijuterii Steaua lui David simbol Love and Stars JewelsHexagrama este formată din uniunea a 2 triunghiuri echilaterale egale suprapuse. Ea poate fi înscrisă perfect într-un cerc. Raza acestui cerc este egală cu depărtarea fiecărui vârf de cel vecin lui.
Originile hexagramei (conform evreilor) - 2 variante:
1. Folosită precum structură de rezistență pentru a întări scuturile de luptă pentru ca ele să nu fie deformate. De aceea, este considerată precum un simbol ce oferă o protecție ridicată.
2. Pe scutul regelui David ar fi fost imprimate 2 litere "D" - prima și ultima din numele său. Litera D în vechiul alfabet ebraic era reprezentă printr-un triunghi echilateral. Astfel, din suprapunerea celor 2 litere a apărut hexagrama.

Hexagrama steaua lui David Love and Stars Jewels
Câteva din interpretările hexagramei:
- Triunghiul superior reprezintă aspirația către divinitate, în timp ce triunghiul inferior simbolizează integrarea divinului în materie. Atunci când cele 2 triunghiuri se întâlnesc se realizează armonia între divin și lumesc.
- Asociată cu echilibru, pace, liniște și împlinire.
- Arată 2 căi diametral opuse pe care omul le poate alege - cea a degradării (triunghiul cu vârful în jos) sau cea a evoluției (triunghiul cu vârful în sus). Desăvârșirea se află la mijloc.
- Simbol al protecției divine.
Steaua lui David hexagrama Love and Stars Jewels

Înapoi la blog